Разкриха мащабна лаборатория за марихуана в Русенско, съобщиха от полицията. 

...
Разкриха мащабна лаборатория за марихуана в Русенско, съобщиха от полицията. 
Коментари Харесай

Разкриха мащабна лаборатория за марихуана в Русенско

Разкриха огромна лаборатория за марихуана в Русенско, оповестиха от полицията. 
 ОД на МВР-Русе
На 17 и 18 декември чиновници на Сектор „ Противодействие на престъпната престъпност “ и Специализирано тактическо звено за бързи дейности при ОД на Министерство на вътрешните работи, под управлението на Окръжна прокуратура-Русе, организираха полицейска интервенция по противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции.

В хода на интервенцията е осъществена инспекция на икономически двор на територията на село Новград, община Бяла. На място са открити 7 лица (от София област) в миг на събиране на зелена тревиста маса и мерки за превозване.
 ОД на МВР-Русе
В хода на осъществените дейности по следствието в две халета и административна сграда са открити 1743 саксии, изцяло построена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 кг суха тревна маса, която при осъществен полеви тест реагира на марихуана.-->

Иззети са употребени от лицата 3 моторни транспортни средства от марките „ Рено “, „ Мерцедес “ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предопределен за превозване с бидони на опиата, както и голям брой документи, сочещи към компании, свързани с покупки на части от оборудването.
 ОД на МВР-Русе
Също по този начин са открити и приобщени като материални доказателства огромен брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Впоследствие със подпомагане на чиновници от ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОД на МВР-София са арестувани още 2 лица, притежатели на парцела, като са осъществени претърсвания на населяваните от тях адреси и е конфискуван автомобил „ Мерцедес “ и телефони.
 ОД на МВР-Русе
По случая се води досъдебно произвеждане. Към сегашния миг, осем от лицата са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе за период от 72 часа , като работата по документирането и доказването на незаконната активност на лицата продължава. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР